Dreamweb

 

Dr. Mireille Merckx
Gynaecologie


Maak een afspraak bij Dr. Mireille Merckx voor algemene gynaecologie en verloskunde, endoscopische en klassieke heelkunde, alsook pediatrische en adolescente gynaecologie.

Dr. Mireille Merckx

Dr. Merckx werd opgeleid tot algemeen arts in 1978 aan de Vrije Universiteit te Brussel en volbracht haar specialisme in de gynaecologie, verloskunde en andrologie aan de VUB en de ULB te Brussel in 1983. Ze was tot 2002 actief als adjunct kliniekhoofd in de dienst gynaecologische en senologische heelkunde van het Bracops ziekenhuis te Brussel. Tot 2012 was ze in dezelfde functie partieel actief in het ULB Erasmus ziekenhuis en in het St Pieter ziekenhuis te Brussel. Sedert oktober 2012 is ze benoemd als staflid in de Vrouwenkliniek van het UZ Gent.

Sinds haar opleiding toonde ze bijzondere interesse in gynaecologische en verloskundige kliniek, de endoscopie, familiale planning, pediatrische en adolescente gynaecologie. Ze volgde in dit laatste discipline een bijkomende opleiding te Parijs aan de Faculté de Médecine Descartes en aan het Necker instituut.

Dr. Merckx werkte tot 2012 eveneens als consulente in de vulvovaginale mucosapathologie bij kinderen aan het ULB Erasmus ziekenhuis te Brussel, en neemt nog steeds de pediatrische en adolescente gynaecologie in het St Pieter Ziekenhuis te Brussel en in het Middelheim Paola Kinderziekenhuis onder haar hoede.

Recente publicaties

1. M. Merckx, L. Lewi, M. Arbyn, J. Meys, S. Weyers, M. Temmerman and D. Vanden Broeck: Transmission of carcinogenic human papillomavirus types from mother to child: a meta-analysis of published studies. Eur J Cancer Prev. 2012 Sep 16.

2. M. Merckx, GG. Donders, P. Grandjean, T. Van de Sande and S. Weyers: Does structured counselling influence combined hormonal contraceptive choice? Eur J Contracept Reprod Health Care. 2011 Dec;16(6):418-29.

3. M. Merckx, S. Weyers, R. Santegoeds and J. De Schepper: Menstrual-like vaginal bleeding in prepubertal girls : an unexplained condition. Facts, Views and vision in Obgyn, 2011 3(4). p.267-270.

Lidmaatschappen

• Vice voorzitter van de Vlaamse Vereniging voor Obstetrie en Gynaecologie (VVOG) sedert 2007.

• Voorzitter van de wetenschappelijke programmatie van de VVOG sedert 2007.

• Stichtend lid van de bijzondere interesse groep voor kinder- en adolescente gynaecologie (BIGPAG) 2010.

• Actief lid van de bijzondere interessegroep voor colposcopie en cervix pathologie (VVOG).

• Lid van de raad van bestuur van de European Society of Contraception sedert 2012.

• Lid van de European (EURAPAG) & North American (NASPAG) Society of pediatric and Adolescent Gynaecology en FIGIJ sinds 2008.

• Belgische delegatie van de FIGO 2012.

• Lid van “artsen zonder vakantie”.

• Jury lid van de Koning Boudewijnstichting voor wetenschappelijk onderzoek.

• Lid van de GAMS (groepering voor slachtoffers van genitale mutilatie).

• Lid van de Belgische vereniging voor menopauze.